انتخاب رنگ مناسب درکارهای چاپ چهار رنگ و جدول ترکیب رنگ ها در چاپ
دریافت کد های رنگی مناسب چاپ افست و روش ترکیب رنگ ها در خدمات طراحی، چاپ و تبلیغات
انتخاب صحیح رنگ براساس جدول ترکیب رنگ ها در چاپ:
انتخاب بهترین رنگ بندی براساس سلایق مختلف و دریافت کار باکیفیت از یک کار چاپی همیشه حائز اهمیت بوده و وابستگی یه کار خوب به طراح خوب و رعایت اصول طراحی اولیه از انتخاب رنگ بندی مناسب و استاندارد با توانایی های موجود در سیستم چاپ افست از اولین و مهمترین داشتن یک کار خوب و با کیفیت می باشد .
در این مقاله قصد معرفی جدول رنگ مناسب جهت انتخاب درست در رنگ بندی یک سفارش چاپی که در قالب ۴ رنگ و ترکیبی از فرم رنگ CMYK را داریم ،که با توجه به تعداد رنگ بندی های زیاد در طیف رنگ های مختلف ابتدا به عمومی ترین رنگ ها که در عین حال پر کاربردترین آنها که در عمومیت دچار مشکل شده و عواقبی از قبیل تغییر رنگ با اختلاف زیاد را داشته معرفی می گردد و در ادامه بصورت تخصصی تر بر رنگ های ساختگی از قبیل رنگ های پنجم که شامل موارد طلایی ، نقره ای یا رنگ های سازمانی خاص با کد رنگی خاص ساخته می شود می پردازیم .
جدول رنگ عمومی در سفارشات چاپ عمومی که عموما شامل چاپ تراکت ، چاپ کارت ویزیت و یا چاپ بروشور ها می شود و یا شیت های اختصاصی از قیبل چاپ کاتالوگ ، چاپ فولدر ، چاپ ست های اداری و از این قبیل که در فرم های اختصاصی گنجانده می شود در زیر ارایه می گردد .
در سفارشات چاپ دیجیتال برحسب استفاده از رنگ بندی RGB می باشد این مقیاس رنگی بسیار متفاوت بوده و این امر در موارد خاص همچون چاپ سی دی ، چاپ دی وی دی که علاوه بر رنگبندی متفاوت از متریال متفاوت یا همان سطح پرینتیبل می باشد تغییر رنگ حاصله از ترکیب رنگی بسیار به چشم می خورد البته موارد کد رنگی ارایه شده در سیستم چاپ افست سی دی همانند چاپ افست کاغذ مورد تایید چاپ می باشد .
راهنمای رنگ های ترکیبی در چاپ افست :
مشکی زمینه :
استفاده از رنگ مشکی و داشتن یک رنگ تمام مشکی یا به اصطلاح ذغالی و عدم تبدیل بعد از طراحی و در چاپ به سرمه ای یا بور شدن مستلزم رعایت این کد رنگی بوده که رعایت و توجه به جدول ترکیب رنگ ها در چاپ مخصوصا کاهایی با خروجی تمپلات در زمینه اعمال شود .
C:70 M: 60 Y: 40 B: 100
کد رنگ زرشکی :
با توجه به طیف وسیع رنگ بندی این رنگ که در جعبه رنگ به چشم می خورد داشتن و انتخاب رنگ زرشکی مناسب و در عین حال نزدیک به مانیتور و دور شدن از رنگ قرمز یا سرخی استفاده از جدول ترکیب رنگ ها در چاپ پیشنهاد می شود .
C:0 M: 100 Y: 100 B: 10
کدرنگ قهوه ای سوخته :
رنگ قهوه ای هم همانند زرشکی از طیف های زیادی برخ.ردار بوده ولی ب توجه به حجم رنگ مشکی بیشتر گاها شاهد رنگ هایتیره تر ای از کار چاپ ی هستیم ولی مقیاس حداقلی رنگ قهوه ای مستلزم رنگ مشکی بوده که با توجه به جدول رنگ فوق پیشنهاد رنگ مشکی بین ۵۰ تا ۶۰ عدد مشکی بوده که تعادل نسبی در این رنگ در چاپ سفارشات را بهمراه داشته باشید.
C:0 M: 100 Y: 100 B: 60
کد رنگ طوسی :
یکی از مشکلترین و در عین حال پر حاشیه ترین رنگ ها در صنعت چاپ که با توجه به عدم رعایت کد رنگی مناسب ششاهد تغییر رنگ های فاحشی از قبیل قرمز شدن ، آبی شدن و یا حتی مشکی بیش از اندازه هستیم که رعایت اصل رنگ بندی در این رنگ استفاده از جدول رنگ و خروجی طوسی با استفاده از شیوه تک رنگ ساختن این رنگ می باشد که ترکیب و ساخت طوسی بوسیله چهار رنگ کار غیر اصولی و شاهد خرابی سفارشات می شویم این امر در بین فرم های عمومی بسیار به چشم می خورد که پیشنهاد میشود رنگ طوسی حتما بصورت تک رنگ ایجاد و ساخته شود .
C:0 M: 0 Y: 0 B: 30
کد رنگ سبز یشمی :
این رنگ با توجه به استفاده نمودن از رنگ آبی و زرد بصورت ۱۰۰ به ۱۰۰ خیلی نگران کننده نبوده ولی بخاطر عدم توجه به جدول ترکیب رنگ ها در چاپ افست شاهد تیرگی بیش از حد در این رنگ می شویم که خیلی کار نهایی به سبز نزدیک نبوده و به همین خاطر تر کیب این رنگ در جدول تعبیه شده است .
C:100 M: 0 Y: 100 B: 60
سرمه ای روشن و سرمه ای تیره :
این رنگ همواره بخاطر طیف گسترده در میز قضاوت قرار گرفته می شود رعایت اصولی این رنگ هم با سفارش نهایی در سفارشات عمومی دست خوش تغییر می شود و با تغییر مواجه است استفاده رنگ زرد در این رنگ بندی همیشه باعث کدر شدن رنگ مخصوصا در زمینه های تمپلات را به همراه دارد از موارد اذیت کننده این رنگ تمایل پیدا کردن به بنفش می باشد که این موارد فقط با مراجعه به جدول رنگ نگار قابل حل بوده و این امر در فرم های عمومی با اختلاف ۱۰ تا ۱۵ درصدی همراه خواهد بود .
و جهت انجام و تغییر رنگ از سرمه ای روشن به تیره فقط با اضافه کردن تعداد رنگ در مشکی قابل انجام می باشد و دست بردن در باقی رنگ ها باعث مشکلات دیگر رنگی شامل کدری شدن یا بور شدن سرمه ای و یا تمایل به بنفش میگردد .
سرمه ای روشن: C:100 M: 80 Y: 0 B: 60 سرمه ای تیره : C:100 M: 80 Y: 0 B: 20
کد رنگ در زرد کاترپیلاری :
یک رنگ خاص و در عین حال پر مصرف در تراکت های که در شیت عمومی به چاپ می رسند این رنگ که از خانواده زرد بوده علت زیبایی و خروجی رنگ شفاف و روشنش در اعم تراکت های تبلیغاتی استفاده می شود استفاده زیاد از رنگ قرمز در این کار تشابه رنگی ایجاد شده ای با نارنجی حاصل می شود ( در تعداد رنگ های قرمز دقت شود )
C: 0 M: 25 Y: 100 B:0
کد رنگ نارنجی :
این رنگ مصرف زیادی در کارهای شاد و با زمینه روشن داشته مصرف زیادی رنگ قرمز در زرد کاترپیلاری باعث شکل گرفتن نارنجی شده که و رسیدن به رنگ شفاف با تمام بالا و پایین شدن جزو رنگ های می باشد در چاپ های تراکت چاپ شده با جابجایی رنگ ها اصل طرح با اصل کار چاپی نمیشود جدول ترکیب رنگ ها در چاپ رنگ نارنجی همیشه عالی به نظر می رسد و این موضوع بسیار باعث زنده بودن کار می شود .
C: 0 M: 45 Y: 100 B:0
کد رنگ طلایی :
این رنگ که در بسیاری از مشتریان همیشه خواستنی بوده در جدول ترکیب رنگ ها در چاپ و سفارشات ترکیبی از ۴ رنگ ساخته می شود و اصلا به عنوان رنگ طلایی معرفی نمی شود اما بخاطر هزینه بالای رنگ پنجم در سفارشات که بصورت اختصاصی انجام می شود و جهت داشتن کار با این رنگ بندی از رنگ نزدیک به طلایی که فقط مشابه می باشد استفاده می شود .
رنگ طلایی ساخته شده تا ۷۰ الی ۸۰ درصد با صحیح و خطا به رنگ طلایی نزدیک و ساخته شده است و این رنگ بندی در سفارشات عمومی بخاطر تاثیر رنگ با فرم های مجاور قابل تغییر می باشد .
C: 0 M: 20 Y: 60 B:20
رنگ نوشته ها :
گاها در بعضی سفارشات شاعد سایه یا لبه دار شدن و یا ناخوانایی نوشته های موجود در متن می شویم این بخاطر عدم تطبیق رنگی در کارهایی با فرم چهار رنگ می باشد که جهت جلوگیری از این پیشامد پیشنهاد می شود تمام خطوط و مخصوصا نوشته های مشکی بصورت تک رنگ با مشکی ۱۰۰ در نظر گرفته شود تا این مشکل مرتفع گردد .
C: 0 M: 0 Y: 0 B: 100
نکته :
تمامی موارد ارایه شده در فرمت چهار رنگ و مد رنگی CMYK تعریف شده و فایل های دریافتی شما مشتریان با در نظر گرفتن این موارد دریافت می گردد و فرض بر ساخته شدن رنگ ها سفارشات بر مبنای جدول رنگ ارایه شده در نظر گرفته می شود و این شرایط رنگی در فرم های اختصاصی با حضور ناظر چاپ امکانپذیر و در فرم های عمومی به خاطر فوریت های بعضی سفارشات بدون ناظر چاپ می گردد و در فرم های عمومی امکان اختلاف رنگ در هر یک از رنگ ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد به عمده مشتریان می باشد .